LAATSTE ZOMER STUIPTREKKINGEN

Beetje rare meeting in Booischot, want organisatie van Lyra.
Schitterend weer en toch vrij weinig AVZK'ers. Wel 2 knappe clubrecords; de 4x80m miniemen jongens (zelfde team dat dag ervoor 4de werd in Nijvel) en Jutta Hutsebaut op de 60m. Ook andere aanwezigen deden nog mooie dingen en zelfs de enkele nieuwelingen toonden zich al.
Foto's

MASTERS SLUITEN AF MET VLAAMS EN PK TE MOL

GOUD 
Boexstaens Johny 5000m Vlaams masters M65 Meuris Alfons discus PK masters M80 Gillhaus Angélique  200m PK masters W45 Van Aelst Dirk 1500m PK masters M50 ZILVER 
Meuris Alfons discus Vlaams masters M80 Gillhaus Angélique  200m Vlaams masters W45 Van Aelst Dirk 1500m Vlaams masters M50 Van Aelst Dirk 800m PK masters M50 BRONS 
Verelst Wim 100m PK masters M45 Verelst Wim 200m PK masters M45

NATIONAAL CRITERIUM NIJVEL: 3X GOUD!

Een lange traditie reeds heeft dit criterium in Nijvel, dat doorgaat als het officieus Belgisch kampioenschap. Onze miniemen gingen er de confrontatie aan met enkele sterke aflossingsteams uit ons land. De jongens liepen 42"44 en werden 4de. De meisjes waren bijna even snel en misten hun eigen clubrecord met een zuchtje. Nele Milloen, Emma Goris, Morgan Oost en Lotte Van Lent haalden hier knap goud mee. Sterk werk in de spurtnummers: Jutta Hutsebaut haalde finale op de 60m benjamins en werd daar 5de. In de namiddag zorgde ze voor goud in het verspringen met 3m77! Lotte Van Lent, bijna ongeslagen dit jaar, hoefde niet door te gaan tot het einde van de 80m om de finale te halen. Daar was het wel nodig haar clubrecord aan te scherpen tot een zeer snelle 10"54 om goud te halen. Bij de pupillen haalde Svelte Mariën mooie ereplaatsen: 4de bij hoog en in de finale 5de van de 60m horden. Zus Kjersti werd 6de bij kogel. Sander Milloen werd als eerstejaars mooi 5de bij de discus. Proficiat alle deelnemers!
Zondag sluiten we dan het zomerseizoen af op onze eigen piste: finale Antwerps jeugdcriterium. Start aflossingen 13u.

BK JUNIOREN: ELIEN DE VOCHT KAMPIOEN

Elien behaalde haar zoveelste titel in een lange rij met 3m80 met de polsstok.

FINALE BVV MEISJES TE OORDEGEM

Na het huzarenstukje van vorig jaar waar onze pupillen en miniemen meisjes een 2de plaats haalden trokken we met een top 6 plaats als doel naar Oordegem. Met het kleinste team van 11 atleten streden we tegen gerenommeerde clubs zoals AVT, Vilvoorde, Waasland. Heel de lange dag streden we in de bovenste helft (op 12 clubs). Onze grootste puntenpakkers waren Lotte Van Lent (winst op hoog, 2de op de 80m en 4 de op de horden in CR van 9"95), Morgan Oost (4de op 150m, 3de op kogel), Svelte Mariën, 3de op hoog, 2de op de horden, 4de bij hockey). Maar met enkele atleten red je het niet in een interclubcompetitie. Bij de miniemen leverden Emma Goris, Nele Milloen en Liese Verhoeven nog heel wat punten. Bij de pupillen zorgden Xana Gendarme, Lauren Schelkens, Romee Morren, Lola De Ryck en Marie Meulders daarvoor. Vlak voor de aflossingen stonden we 5de, maar we losten weer zeer goed af en pakten heel wat punten (miniemen werd 2de na een ongenaakbaar AVT) zodat de eindstand een thriller werd. We eindigden 4de op amper 1,5 puntje van Looise. AVT won voor Volharding. 's Avonds werd heel de enthousiaste bende nog getrakteerd op een rijdend frietkraam in onze eigen kantine.

BK CADETTEN&SCHOLIEREN

Dit kampioenschap is gespreid over 2 dagen: Eerst voorzien in Lier (piste niet klaar), even gepland op onze piste, maar tenslotte in Oordegem. Dag 1 stond in het teken van net niet. Morgan Laporte en Bloeme Peeters haalden net niet de finale op respektievelijk  400m en ver.Katinka Bassleer net niet het podium op de 1500m. Thomas Van Nuffel net niet goud op polsstok, maar verdiend zilver. Marie Van Hoogten tenslotte werd 8ste op hoog.
Op dag 2 kwamen nog enkele van onze kleppers in actie.
Vincent Laporte dubbelde op hinkstap en speer. Na dubbel goud op Vlaams niveau, werd het nu dubbel zilver. Weeral 2 medailles erbij in zijn lange rij intussen op Vlaams & Belgisch niveau bij de cadetten en scholieren. Seppe Ceulemans werd 8ste bij kogel, maar had 3 nullen bij discus.
Bloeme deed haar geliefkoosde 1500m steeple en weer won ze overtuigend in 5'07".
Conclusie: onze delegatie cadetten en scholieren deed het prima en het zal moeilijk worden om komende jaren even goed te doen.

PK AFLOSSING: 9X GOUD EN 2X ZILVER EN BRONS

Veel volk op en rond de piste voor dit enige kampioenschap waar jong tot oud aan kan deelnemen. Op eigen terrein veel AVZK ploegen, met verwachte, maar ook enkele zeer onverwachte medaillewinnaars. Ondanks het zeer winderige weer werd er ook geknald: 6 pisterecords gingen eraan (vele dateerden nog van vorig PK aflos in 2001). Onze benjamins en pupillen liepen goede middenmoot, of kwamen soms een ietsiepietsie tekort voor podium.
Top waren onze miniemen met 4 medailles op 6 deelnames (en goed bezet telkens). Straffe tijden op de 4x80m voor de meisjes, clubrecord (CR), en de jongens waren nog rapper, maar haaden net geen CR. Beiden wonnen met ruim verschil. B-ploeg jongens liepen nog verrassend naar brons. Op de 3x600m knaller van de jongens in een schitterende koers. Bij de cadetten dan: ook spannende koers met Duffel en winst voor de 4x800 meisjes. Straffe tijd onder 10' en clubrecord AC. Dé verrassing van de dag waren de jongens, die de 4x100m wonnen en nipt een oeroud clubrecord misten. De scholieren meisjes amuseerden zich zeer in hun 4x800m en werden 2de.
Vanaf de masters is het aantal ploegen jammer genoeg vrij klein. Het mocht de pret niet drukken voor onze dames die 2de werden op de 4x100m en de 4x00 wonnen met een CR. De heren zijn met meer en hadden een ambitieuzer programma: winst op de 4x800, 4x400m (zonder tegenstand) en 2 ploegen op 4x1500m. De jongste ploeg won in een mooie 19'12 terwijl de oudere masters 3de werden (met CR M50).

VLAAMS CADETTEN/SCHOLIEREN: 7 MEDAILLES!

Knappe gouden dubbelslag voor Vincent Laporte, op de speciale  combinatie speer-hinkstap.
Zus Morgan was de grootste verrassing door brons te halen bij ver. Omdat ze bij haar beste sprong teveel rugwind had, kan ze toch niet deelnemen aan het BK. Ook Bloeme Peeters bevestigde haar progressie op de 1500m steeple: goud met ruime voorsprong in een nieuw clubrecord van 5'07". Nog straf was de 400m horden van Lore Vandenhove: zilver en een sterke tijd van 64" erbovenop (clubrecord). Op de 100m horden was ze nog 6de. Thomas Van Nuffelen was bij de verwachte medaillewinnaars, maar je moet het nog steeds doen: zilver met 4m10 polsstok. Katinka Bassleer haalde ook mooi zilver op haar geliefkoosde afstand de 1500m. Seppe Ceulemans haalde een 5de en 6de plaats bij kogel en discus en Jens Van Bael was 2 keer 6de op hoog en polsstok.

STRATENLOOP BOOISCHOT

Het lag misschien wat aan de warmte, maar op de 10 mijl waren er slechts 52 aankomsten. Overwinnaar Kristof Nackaerts had een ruime voorsprong op AVZK'er Jurgen Huybrechts. Bart heylen werd 6de.
Op de kortere afstanden 4 en 7 km waren er dan weer meer aankomsten (217), waaronder heel wat van onze eigen jeugd. Op de 7 haalden Kristof Nevelsteen (4de) en Ruddi Bogaerts top-10. Op de 4km was er knap winst voor Pieter Geens en Senne Van den Schoor, miniem nog,  haalde nog net top10. 
Bij de vrouwen won Lauren Schelkens op de 4km, voor Kim Maes, Jolien Goormans de 7km.
 In het voorprogramma liepen nog een 80-tal kinderen en enkele G-atleten.
uitslagen 4,5km 7,4km 10 mijl

PK JEUGD MERKSEM, RIJKE MEDAILLEOOGST

In het eerste vakantieweekend was de opkomst op dit PK toch iets kleiner dan de voorbije jaren. Het weer hield het heel lang droog en het was een prima atletiekweertje.
Onze benjamins haalden brons bij ver (Sarie Milloen), zilver op de 60m voor Jutta Hutsebaut (9"40!), nog een finaleplaats op de 60m voor Sander Henderickx. Kjersti Marien miste nipt het podium op kogel en hockey. Jesse Verbeeck werd 4de bij hoog.
Bij de pupillen was er brons met een mooie hoogtesprong van 1m32 voor Illan Naets. Svelte Marien raakte een horden zwaar met de knie, herstelde zich en kon toch knap de finale halen. Hier haalde ze knap brons. Xana Gendarme haalde 2 keer een 5de plaats op kogel en discus.
De meeste van onze atleten aanwezig waren miniemen en zij zorgden ook voor de meeste medailles.
Een knappe dubbelslag was er voor Sander Milloen: goud bij discus en kogel. Zus Nele haalde brons bij discus en een zelfde plaats was er voor Morgan Oost op de kogel, terwijl ze heel nipt brons miste op de 80m. Ook Vincent Ceulemans haalde finale op de spurt met een mooi PR. Zico D'Hooghe sprong naar brons bij ver. Ook Jef Van den Dries miste het podium nipt bij het speerwerpen.
Conclusie: 2x goud, 1x zilver en 6x brons en maar liefst  19 persoonlijke records. Proficiat allemaal!

BK MASTERS LEBBEKE

Angelique Gillhaus was veruit de snelste W45 op de 400m. Johny Boexstaens is in Begië echt een klasse sterker in de M65 categorie. Ten bewijze zijn Belgisch record op die 1500m. Alfons Meuris haalde bij de M80 zelfs 4 medailles: 2 gouden op hinkstap en hoog en zilver op discus en speer. Ook zijn hinkstapsprong was een Belgisch record.

ANTWERPS JEUGDCRITERIUM BOOISCHOT

Een vrij talrijke aanwezigheid voor onze laatste jeugdwedstrijd van het seizoen. Enkel het PK aflossingen volgt nu nog, half augustus. Ook van het weer mochten we niet klagen, al maakte de tegenwind op de sprint het lastig PR's te verbeteren. Weer mochten van heel wat aflossingsmedailles genieten én van 1 clubrecord op de 60m horden (miniem Lotte Van Lent).
foto's

BVV MASTERS TE LANAKEN

Na jaren op eigen terrein te mogen optreden moesten onze masters nu de verplaatsing maken naar de Maaskant. De vrouwen en de heren deden het evengoed met allebei een 8ste plaats, ruim voldoende om het behoud in die 2de afdeling te verlengen. Uitblinkers van de dag waren bij de vrouwen Angelique Gillhaus, 2de op de 100m en startloopster die het 4x100 team naar 3de plaats loodste.
Bij de heren was dat Sven Mariën 3de bij hoog en 5de bij ver met clubrecord (4m81 M45). Ook Gary Garner was 3de met een seizoensbeste op de kogel.  Pechvogel van de dag was Jurgen Van Lent die gekwetst zijn 400m beëindigde (anders had het team wellicht plaats 5 gehaald, zo dicht zat het bij elkaar)

PK MEERKAMP: 3 MEDAILLES!

Met zijn vijven trokken onze cadetten en scholieren naar Herentals voor een tweedaagse meerkamp. De scholieren doen sinds dit jaar een 10-kamp. Vincent Laporte scoorde bijzonder sterk op alle proeven en eindigde dik boven de 6400 punten. Zeer opmerkelijk was zijn 400m met een 51" laag. Hij was de beste van de provincie en 2de na een sterke Bruggeling die het Belgisch record al zeer hoog zette. Bij de meisjes houden ze het bij zevenkamp. Knap brons voor Lore Vandenhove met 400 punten winst tov vorig jaar en clubrecord. Zij miste het clubrecord AC op de 200m omdat de wind een fractie te hard blies.  Bij de cadetten ook een sterke prestatie van Morgan Laporte, eerstejaars nog en fracties onder het clubrecord. Tevens brons op het PK. Bij de jongens grote tevredenheid bij Jens Van Bael met tal van PR's. Seppe Ceulemans gaf op tijdens de eerste dag.

SPECIAL OLYMPICS MOL

Bijzonder succesvol waren onze G-atleten op de Special Olympics te Mol.
Later meer, maar de foto's alvast hier.

BVV VROUWEN: MOOI 6DE

Met plaats 6 en slechts enkele punten verwijderd van plaats 3 mogen onze meisjes zeer tevreden zijn. Het was daar allemaal aan elkaar gewaagd, zo stonden we op 4 proeven voor het einde vlak voor de uiteindelijke winnaars van Lyra. Podiumplaatsen waren er voor  juniore Jill Bogaerts op kogel (clubrecord), Marie Van Hoogten, beide 3-de. Knap 2-de waren Ibich Smets op de korte spurt en Bloeme Peeters na een indrukwekkende laatste ronde naar een nieuw clubrecord cadetten op de 1500m. 
Enkele foto's tussen het jureren door.

BVV CAD&SCHOL JONGENS: NAAR 3DE AFDELING

Ondanks knappe dubbelwinst van zowel Vincent Laporte (6m23 ver en 23"29 op 200) en Seppe Ceulemans (40m discus en 12m93 kogel), was het team niet sterk genoeg om zich in deze sterk bezette afdeling te handhaven (1 voorbeeld: de laatste bij het hoog scholieren sprong 1m60). De aanwezige atleten deden nochtans zeer hun best en velen verbeterden zich, maar moesten ook soms noodgedwongen optreden in disciplines die hun vreemd waren, vooral bij de scholieren, waar we ook 2 proeven hadden zonder deelnemer. Op het eind konden we toch nog de laatste plaats ontlopen, maar vermits de 2 laatsten afzakken zullen we volgend jaar in 3de moeten aantreden.
Toch bedankt jongens en volgend jaar beter.

BVV CADETTEN EN SCHOLIEREN: KNAPPE 3DE PLAATS

Foto

Dit toffe meisjesteam links kon heel wat gerenomeerde clubs achter zich houden. Met 4 clubrecords en enkele vermoedelijke top-10 plaatsen (op einde jaar) werden sterke uitschieters aangevuld met goede aanwezigheid in de breedte. Dit alles gespijsd met een sausje van alles geven voor de ploeg zodat velen boven zich uitstegen. Op het einde noteerden ze een knappe 3de plaats. De sterke clubrecords waren van Bloeme Peeters (300m horden - winst- én 200m -3de), Ibich Smets (400m, winst) en Lore Vandenhove (400m horden, 3de). Nog overwinningen waren er voor Jolien Goormans (1500m) en René Bussels (speer).2de plaatsen voor Marie Van Hoogten (hoog), Lore opnieuw (ver). 3de plaatsen voor Katinka Bassleer (800m), Morgan Laporte (400m) en Ibich opnieuw (100m). Proficiat allemaal!


PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN TE DUFFEL EN MOL

Duffel was een zilveren dag voor onze cadetten en scholieren. Vincent Laporte en Seppe Ceulemans slaagden 2 keer daarin, al scheelde het bij Seppe amper 5 cm of hij was zelfs niet bij de eerste 8 bij discus. Vincent deed de 200m en discus. Seppe deed er nog kogel bij. Bloeme Peeters bevestigde haar 5m sprong van het SVS en Lore Vandenhove haalde een knap clubrecord op de 400m horden. Ook Katinka Bassleer deed dat ook maar op de 1500m. Wel clubrecord zonder medaille haalde Ibich Smets op de 100m horden. Elke Gyselinckx haalde nog zilver bij speer. Brons tenslotte was er voor Renée Bussels (speer) en Morgan Laporte (400m). foto's

Mol bracht een lading gouden medailes. 3 daarvan waren voor polsstokkers: Elien De Vocht bij de juniors, Jens Van Bael bij de cadetten en Thomas Van Nuffelen bij de scholieren. Zijn knappe 4m13 is teven het nieuwe clubrecord alle categorieën. Vincent Laporte won en sprong een knappe 13m33 hinkstap (clubrecord) en Bloeme Peeters haalde goud en verbeterde haar eigen clubrecord dat amper 3 dagen standhield.  Ook Ibich smets deed dat op de korte spurt, maar viel net naast het podium. Brons was er ook nog voor Jill Bogaerts, 2 keer zelfs, discus&kogel. Vincent, alleskunner en in voorbereiding voor een goede meerkamp,  haalde ook nog zijn 4de medaille (brons) op de 400m, want die kleur had hij nog niet. Gil Van Dyck tenslotte haalde brons bij de seniors op speer.

Kortom de pk tweedaagse was zeer geslaagd: veel deelnemers van AVZK, een pak medailles en clubrecords, wat wil je nog meer.

BVV JONGENS: KNAPPE RESULTATEN MAAR NET NIET

De jongens konden in Kapellen de stunt van de meisjes niet overdoen, al scheelde het echt niet veel. Het scheelde trouwens ook niet veel of we konden zelfs geen aflossing bij de pupillen op de been brengen, maar bij zijn eerste wedstrijd kon Maarten Lambrechts menigeen bekoren bij zijn durf op de horden en zijn snelle benen in de spurt en aflossing. Winst was er er voor Simon Derdin (1000m), eerstejaars Sander Milloen (kogel), maar we zagen mooie strijd en ereplaatsen op vele fronten. En blijkbaar deed de unieke prestatie van vorig jaar en de meisjes die wonnen ook de hoop levendig houden dat we toch 2de konden worden. Ontelbare malen kreeg ik van onze atleten de vraag: en kan het nog die 2de plaats? Hoeveel staan we nu? Het werd een knappe derde plaats na een geslaagd weekend.
Foto's en uitslag.

BVV JEUGD: ONVERWACHT WINST VOOR DE MEISJES

Foto

Met slechts 10 atleetjes toch clubs kloppen die daar met meer dan 30 waren: daar moet je warempel AVZK voor heten. Alle 10 liepen, sprongen en wierpen voor wat ze waard waren. Stevige prestaties, winst voor Romee Morren (ver), Lotte Van Lent (1m47 hoog), Morgan Oost (11m11 kogel) en zelfs 2 beresterke clubrecords gingen er aan (150m nu in 19"79 voor Lotte Van Lent en zij ontfutselde ook nog de 60m horden van clubicoon Liesbet Van Roie). Dit alles werd bekroond met schitterende aflossingen (dubbelwinst), terwijl de concurrentie faalde. Thuisploeg Duffel vergezelt ons naar de finale in Oordegem (13 september, graag al in vette letters in je agenda). Foto's en uitslag


JOHNY NAAR WK INDOOR

Johny Boexstaens trok naar Budapest voor het wereldkampioenschap indoor bij de masters. Hij had als M65 een lastig programma met 4 wedstrijden op 5 dagen. Op zijn eerste dag plaatste hij zich moeiteloos voor de finale 800m, waarin hij bijzonder sterk was en tot 790m ver naar goud snelde, maar dan onzacht met het tartan in aanraking kwam en alle kansen verloor. Zwaar ontgoocheld had hij het nadien wat moeilijk om zich op te laden voor de 1500m. De reeks ging echter prima  zodat hij weer naar de finale  mocht. Dit was een bijzonder snelle wedstrijd op het scherp van de snee. Ondanks een verbluffende tijd van 4'50"42 (Belgisch record) haalde hij hiermee slechts de 4de plaats. De winnaar was slechts een paar meter sneller.

BK CROSS WACHTEBEKE

Met dit kampioenschap komt een einde aan de winter, al gebeurt het niet altijd dat we op onze zomermeetings even warm en zonnig weer hebben. Na 16 jaar Oostende, gingen we nu naar Wachtebeke, een stuk dichter bij huis, maar toch waren er minder AVZK-ers. Globaal was er wel meer volk dan ooit in Oostende! Geen benjamins aflossings teams, wel 3 pupillen en 3 miniemen, die zich wilden meten met de rest van België. Proficiat alvast, Lola, Romee, Illan, Axelle, Senne en Jannes. Illan haalde net niet de top-10.
8 van onze cadetten waren daar, een mooi aantal. Bij de 1ste jaars liepen Jolien  en Nel voor wat ze waard waren. Onze 2 troeven zaten bij de 2de jaars. Katinka Bassleer was goed mee met de snelle start, terwijl Bloeme Peeters een wat mindere start had. Zij schoof echter op en eindigde zeer sterk op plaats 7 net 1 plaatsje voor Katinka, die goed geprobeerd heeft om haar titel te verdedigen. Sterke wedstrijd van beide meisjes! Bij de jongens liepen Niels, Yari, Toon en Brent hun koers over het toch wel zware parcours. Sara sloot de AVZK rij af bij de 2de jaars scholieren. Einde winter, laat de zomer na dit voorproevertje maar snel komen!
foto's

BK INDOOR MASTERS: 4 KEER GOUD

Met 6 deelnemers 4 keer goud halen is bijzonder knap. Bijzonder was de 800m van Johny Boexstaens. Als M65 atleet deze afstand lopen in 2'23" was zelfs een Belgisch record. Op hetzelfde nr won ook trainer Jurgen met een clubrecord. Angelique deed de halve afstand en won bij de W45. Bij de oudste deelnemers was zeker onze Fons Meuris. Hij al 80+ en won hoogspringen.

BK INDOOR CADETTEN&SCHOLIEREN & JUNIORS

Mooie dag voor onze atleten. Minpuntje was wel dat ze met deze zonnige dag binnen moesten sporten. Ibich liep haar zoveelste clubrecord, op de 60m, 8"05. Ook Lore Van den Hove zat dicht bij de finale op de horden. Bloeme Peeters liep een zeer sterke 800m in een clubrecord 2'22", en miste het brons met een half metertje.De medailles kwamen van de jongens. Dubbel zilver voor Vincent Laporte: knap PR op de 400m en weer dik over de 13m op  hinkstap. Uitschieter op het eind van de dag was Thomas Van Nuffelen: knappe winst met exact 4m00. Ook Jens van Bael deed 2 knappe PR's op polsstok en hoog. Morgan Laporte liep ook haar snelste 400m ooit. Olivia Daems zat dicht bij haar PR op de 60m. 

Bij de juniors was er een zilveren medaille voor Elien De Vocht, die toch weer een mooie winter beleefde.

CROSS ROTSELAAR

Foto

Voor het eerst een aflossingscross voor onze jeugd. DIt betekende heel wat extra voorbereidingswerk en stressen ter plaatse, maar het resultaat mocht gezien worden. Met 2 5de plaatsen voor pup en min jongens en pl 7&8 bij de meisjes kwamen we goed voor de dag. Ook de benjamins deden het mooi.  Vanaf cadetten streden de atleten voor een Vlaamse titel. Onze 2 jonge afstandscoryfeeën Bloeme Peeters en Katinka Bassleer deden het voortreffelijk. Bloeme haalde brons als 3de Vlaamse (4de over-all) en Katinka zat daar 1 plaats achter. Voor de masters was het dan weer BK. Johny Boexstaens was duidelijk de rapste M65 voor de befaalde Omer Van Noten. Jurgen Huybrechts ging goed mee in een 2de groepje en had een tijdje uitzicht op brons, maar werd uiteindelijk mooi 5de bij de jongste M35 masters. 
UItslag
Foto's


BK STUDENTEN & BK ALLE CATEGORIEËN

Elien De Vocht won met 3m80 en Dries Poppelmonde was 2de student.

Een weekje later haalde Elien haar seizoensbeste op het grote BK, met 3m90. In aanwezigheid van de Belgische top bracht haar dit op plaats 4. Vincent Laporte trad daar ook aan bij hinkstap, maar kon zijn glansprestatie van het Vlaams cad&schol niet benaderen en werd 9de.

INDOOR MEERKAMP KAMPIOENSCHAP

Onze 3 atleten die aan Vlaams&Belgisch kampioenschappen meerkampen meededen kwamen terug met een pak PR's en 3 clubrecords. 2 records waren voor Lore Vandenhove (horden en 5kamp), die mooi in top-10 eindigde. 1 CR (6-kamp) en meerdere PR's voor Jens Van Bael. Seppe Ceulemans moest opgeven met kniepijn. Uitgebreid verslag zie Verslagen

PK CROSS TE HULSHOUT

Het kan niet altijd een top kampioenschap zijn. Voor onze jongere jeugd geen medailles,maar toch veel inzet en goede resultaten. Ook het weer was top, volle zon en een graad of 8.  In de top 10 kwam Ilan Naets (voet omgeslagen), Simon Derdin, Nele Milloen, Jannes Peeters, Milan Goossens en Senne van den Schoor.
Dan kwamen onze cadetten meisjes: blitsstart van Katinka Bassleer, met Bloeme Peeters in een achtervolging met 2. Uit de achtergrond kwam een atleet sterk terug,een beetje naderend op Katinka,maar die was sterk en won vlot. Bloeme ging diep en haalde verdiend brons. Zoals vaak waren onze Masters sterk,met heel wat medailles als resultaat.De allerbeste van allen was Jurgen Huybrechts (M35), met zijn 7de cross winst van het seizoen. Bij de M65 won Johny Boexstaens overtuigend. Marcel Van Bijlen (M55) en Rudy Van Opstal (M60) haalden zilver . Bij de vrouwen tenslotte haalde Karin Schoovaerts brons bij W50.

ELIEN DE VOCHT VLAAMS KAMPIOENE ALLE CATEGORIEËN: PROFICIAT!!

Als juniore was ze de aanwezige concurrentie duidelijk te sterk af. Ze haalde de mooie hoogte van 3m80, ongeveer haar gemiddelde spronghoogte van de laatste maand.
Ibich Smets verbeterde op de 200m haar clubrecord en zette het weeral enkele tienden sneller.

VLAAMS INDOOR VOOR CAD&SCHOL: VINCENT L. SHOW

Na Vlaamse titels bij discus en speer, die je moeilijk indoor kan doen, koos Vincent Laporte nu voor de combinatie hinkstap-400m en hoe! Bij zijn 1ste sprong landde hij al boven de 13m en bij zijn enige volgende sprong zelfs op 13m78, weinig scholieren konden dit de voorbije 10 jaar, uiteraard ook clubrecord. Voor de aanvang van zijn 400m gaf hij een slechte indruk, voelde zich niet goed, maar eens de start komt het wedstrijdbeest in hem los. Na 150m hing hij 3de, maar versnelde naar het einde van de ronde om als eerste de 2de ronde in te kunnen gaan, terwijl de rest elkaar wat in de weg liep. Dik doortrekken tot 350m om met 10m voorsprong de laatste lijn aan te vatten en te eindigen in PR van 51"77: chique koers Vincent! In de loop van de dag werden al veel mooie prestaties neergezet, met vele clubrecords: Seppe Ceulemans die in poging 6 explodeerde bij de kogel tot 13m04 (verrassend 4de), Ibich Smets op de 60m in 8"15 (net geen finale), terwijl ze haar hordenrecord verloor aan Lore Vandenhove (9"29). Andere mooie plaatsen waren er voor Bloeme Peeters (5de polsstok, en 4de 800m), Jens Van Bael 5de (polsstok). De laatste medaille kwam aan het eind van de dag, met de prachtige sprongenreeks van Thomas Van Nuffelen. Zijn eerste foutsprong kwam er pas op 4m15, die hij nadien met zijn 2de overschrijdde, dik clubrecord en knap brons (als eerstejaars!). Kortom , het was een  mooi kampioenschap voor onze AVZK atleten. foto's

In Herentals behaalde Jurgen Huybrechts zijn 5de overwinning van het seizoen, en dat in het hol van de leeuw (thuisloper Johan Wils werd 2de). Andere podium-man in deze goed bezette cross was Simon Derdin (3de).

PK INDOOR JEUGD: ZILVER OVERHEERST

Voor het eerst werd er een provinciaal kampioenschap indoor voor benjamins tot miniemen georganiseerd. Enkele van ons grootste talentjes trokken naar Hoboken en brachten heel wat mooie prestaties huiswaarts: persoonlijke records, medailles en (straffe) clubrecords.
Lotte Van Lent verpulverde haar clubrecord op de horden tot een bijzonder knappe 9,90 en werd toch pas tweede. Ook Sander Milloen liep een sterke race, met zilver in 10,36 en CR. Derde clubrecord was er voor Svelte Marien,weer zilver, in 10,76.  Laat op de avond haalde Svelte dan nog brons met 1m28 hoog. Verspringen dan: eentonig liedje met zilver voor Sarie Milloen bij de benjamins en op de 60 haalde ze finale, waar ze weer zilver haalde. Bij de miniemen meisjes kwamen er zelfs 2 in de finale met sterke reekstijden. Prachtige finale liepen Lotte Van Lent (8"36) en kampioen, van nabij gevolgd door Morgan Oost, brons in 8"59. Voor Lotte was het al de 3de keer dat ze 2 clubrecords op 1 dag verbeterde. Bij de jongens liep ook Stef Coremans een knappe finale met (weeral) zilver in 8"54. 
foto's

PK INDOOR TE GENT: RIJKE MEDAILLEOOGST AVZK

Het begon daar in Gent met de 60m reeksen. Hierin konden Aaron Salien en Sven Mariën de finale halen (Sven in reekswinst in een sterke 7"79). Sven werd in die finale echter gediskwalificeerd. Aaron kwam bij ver 3cm tekort voor een bronzen plak. Bij hoog cadetten meisjes viel Britt Van Loock even nipt naast het podium met 1m46 en hetzelfde overkwam Lotte Van Oosterwyck (1m52). Elien De Vocht was veel sterker dan de concurrentie met 3m85 polshoog. Ook Seppe Ceulemans won hierbij, bij de cadetten. Ook hij haalde een 4de plek (kogel). Knap brons op de 200m voor Ibich Smets met tevens een clubrecord 26"87 AC als toetje. Eentonig liedje: weer was er hier een 4de plek: Lore Vandenhove. Vincent Laporte begon sterk aan zijn namiddag: zilver bij ver en dan iedereen verpletterd op de 400m in een sterke 51"82. Ondanks dat dit de 3de AVZK tijd ooit is, toch geen scholieren clubrecord. Zus Morgan haalde op die 400 ook een 4de plek. Tuur Verlinden treedt in de voetsporen van zijn broer: hij haalde zilver bij hoog cadetten. 3de polsstokker in actie: zilver bij scholieren voor Thomas Van Nuffelen en CR in 4m05. René Busschodts won 400 bij M55. Dries Poppelmonde haalde brons met 1m90 hoog (sen). Ook Bloeme Peeters liep een sterke koers op de 800m. Winst en clubrecord in 2'24". Bij de masters werden Anja Crauwels 2de op 200m en idem voor Jurgen Van Lent op de 800m M45 (en CR).
In totaal bracht dit 5x goud, 5x zilver en 2x brons. (als ik goed geteld heb) en dus een sterk jaarbegin.

CROSS BOOISCHOT

Een prima crossweertje viel ons te beurt half december. Bovendien was er maar 1 cross in het land zodat maar liefst 847 lopers de aankomst bereikten op onze cross. Natuurlijk was het niveau ook evenredig hoog en was het allesbehalve simpel voor onze atleten het podium te halen. De eerste die daar in lukte was pupil Simon Derdin. Hij moest pas in de laatste 50m het onderspit delven tegen een snelle Looise man. Diezelfde zilveren plek haalden Senne Van den Schoor  en Bloeme Peeters bij miniemen en cadetten. Beiden hadden mee de koers gemaakt. Naast het podium maar in de top6 waren er mooie ereplaatsen voor Ilan Naets (pup), Nele Milloen en Emma Goris bij de miniemen. Jolien Goormans als eerstejaars bij de cadetten en Sara Van den Schoor bij de scholieren.
Bij de seniors waren enkele betere lopers uit de wijde omgeving te gast. Bij de vrouwen won Sigrid Vanden Bempt (DCLA) en bij de mannen Ali Hamdi (GRIM).
UItslag en foto's

DRUK CROSSWEEKEND: VILVOORDE, BONHEIDEN,...

Voor Jurgen Huybrechts alvast een bijzonder succesvol weekend met een dubbelslag, want winst in Vilvoorde en Bonheiden. In Bonheiden was ook onze jeugd aan de slag met vooral 3de plaatsen voor de meisjes: Lauren Schelkens (pup), Lotte Van Lent (min) en Jolien Goormans (cad). Enkele jongens konden een trapje hoger op het podium klimmen: Illan Naets (pup) en Senne Van den  Schoor (min)
foto's

CROSS MECHELEN

De club van RAM dankte de weergoden en verwelkomde enorm veel lopers, alvast hun recordeditie. De zonnige foto's hier, al was het vanaf de masters eerder bewolkt, maar verder droog en goede loopomstandigheden. Ook het parcours met voor ieder wat wils, lokt jaar na jaar meer volk. Ook onze club was massaal aanwezig. In zo'n grote groep atleten was uitblinken niet evident, maar elk streed voor wat hij waard was en verschillenden liepen voor het eerst een officiele cross mee.
Podiumplaatsen waren er voor Simon Derdin (3de  pup), Bloeme Peeters (3de cad) en een knappe winst voor Jurgen Huybrechts bij de masters. Simon deed het in de spurt, Bloeme ging voorbij halfweg naar plaats 3 en Jurgen zat al snel aan kop bij de masters. Net geen podium was er voor Senne Van den Schoor die in de eindrush nog Tibo Coremans voobijsnelde. Ook Illan Naets en Milan Sanders zaten dicht bij de top-3. Bij de meisjes liep Lotte Van Lent een zeer sterke koers: 5de.
uitslag
In Neerpelt won Katinka Bassleer de cadettencross.

BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN CAD-SCHOL-JUN

Door een crash van de website half september waren er hier wat verslagjes verdwenen. Onze cadetten, scholieren en juniors die hier medailles haalden wil ik hier toch nog eens in de kijker zetten. Bij de cadetten won Bloeme Peeters de 1500 steeple en haalde Thomas brons op de polsstok. Bij de scholieren was er ook mooi brons bij het verspringen voor Vincent Laporte. Op het juniorenkampioenschap was er mooi winst bij de polsstok voor Elien De Vocht.

MARATHON EINDHOVEN

In ongunstige weeromstandigheden liep Els Rens naar een sterk clubrecord van 2u41. Ze werd daarmee 5de in de traditioneel sterk bezette marathon vlak over de grens. Ze werd knap gehaast door Jurgen Huybrechts die zelf een clubrecord M35 liep.

BK MARATHON

2 clubmakkers werden kampioen in Oostende. Els Rens volgde zichzelf op bij de seniors. Bij de M55 werd Walter Vloeberghs ook mooi kampioen.

NATIONAAL CRITERIUM JEUGD NIJVEL

Dit jaar slechts 2 aflossingsploegen, maar die kwamen wel thuis met knap brons (benjamins meisjes) in een snelle 38"89 en een 4de plaats (min meisjes), in een sterk bezette race, met een scherp clubrecord, 42"83. Achteraf bleken bij de benjamins die van Mol dan toch niet gediskwalificeerd te zijn zodat AVZK ook 4de werd (al mochten ze wel hun medaille houden).
Individueel haalde Morgan Laporte bij de sterk bezette meisjes miniemen wedstrijden een 4de plaats bij het verspringen en een clubrecord op de 300 in 43"94. Haar voornaamgenote Morgan Oost knalde dit jaar de spurt clubrecords uit haar sterke benen alsof het niks was. Ze deed er vandaag nog 2 bij om in de finale te stranden op plek 3 in 8"64. Bij kogel deed ze zelfs nog een plaatsje beter: zilver met 9m75. Nog zo'n straffe madam, Svelte Marien, haalde als eerstejaars de hordenfinale met 10"90, weeral clubrecord. Waren er dan geen sterke jongens? Toch wel, Sander Milloen lanceerde zijn discus over de 31m naar plek 2. En Ilan Naets liep een pijlsnelle 600m en weeral plaats 4 en met een toch wel onverwacht clubrecord van 1'52"36. 5 clubrecords en 4 medailles, een bijzonder rijke oogst. 
O ja, nog wat foto's van Nijvel.

BEKER VAN VLAANDEREN FINALE: 2DE EN  9DE!!!

De voor AVZK unieke selectie van zowel de jongens als de meisjes voor de Vlaamse finale kreeg in het natte Maldegem een nog straffer vervolg. Onze meisjes haalden een superfantastische 2de plaats. Voor deze straffe stoot zorgden de pupillen Morgan, Nele, Svelte, Romée, Lauren en de miniemen Morgan, Jolien, Lotte, Robin, Sam en Emma. Enkel provinciegenoten van Zwat waren een ietsiepietsie sterker. Onze jongens deden het iets bescheidener aan, maar met een mooie 8ste plaats konden ook zij moe, koud en nat maar tevreden huiswaarts keren. Foto's en een uitgebreid verslag.

PK 10000

 Jurgen Huybrechts is provinciaal kampioen van de masters geworden! Hij had een tijd van 32.56.59!! Zijn 1e achtervolger Wils Johan was een sterke tegenstander! Helaas was zijn tijd  te licht bevonden voor onze talentrijke leraar! Het vuur van de tijger brandde ook bij DIA leraar Marc De Cock! Hij klokte een PR van 36.45.77! Hiermee wordt hij PK M45.

PK AFLOSSINGEN

Het begon al sterk op de spurtaflossing met de benjamin meisjes die onder de 40" doken en brons haalden. De jongens werden spijtig genoeg gediskwalificeerd. Zowel onze pupillen jongens als meisjes waren bijzonder sterk en wonnen knap goud met een tijd laag in de 35". Ook bij de miniemen hadden we als 1 van de beste aflossingsclubs van de provincie medaillekansen. Bij de meisjes lukte het prima met Sanne als invalster en zilver. De jongens wonnen wel hun reeks, maar kwamen ongeveer 1 meter tekort voor brons. Bij in de snelste reeks had dat misschien gelukt. De benjamins jongens hadden hetzelfde voor op de 3x600: ruime reekswinst, maar 5de globaal. Eentonig liedje bij de pupillen meisjes: reekswinst en mooie tijd, maar 4de totaal. Die 2 reeksen hadden trouwens ook gewoon samengelopen kunnen worden. De pupillen jongens zaten wel in de snelste reeks en ze gaven alles om zeer verdiend brons te halen (én clubrecord). De miniemen meisjes deden nog beter en haalden hun 2de zilver (telkens achter ZWAT). De jongens liepen enkele seconden trager dan onze meiden en die waren er net teveel aan om het podium te halen (ook 5de).
Over-all een geweldig resultaat van al onz teams. Op naar de Beker Van Vlaanderen binnen 4 weken als volgende "teamevent".
O ja, er was ook een masters heren ploeg die brons haalde op de 4x800m.
uitslag en foto's

VLAAMS CAD&SCHOL: BRONS-ZILVER-GOUD

Eerste kleine verrassing in de voormiddag  op het verspringen scholieren. Vincent Laporte haalde knapbrons in een bijzonder spannende wedstrijd. Lang derde maar in de laatste ronde voorbijgegaan, om dan zelf nog 1 cm verder te springen (knappe 6m43).  Ibich Smets haalde de 11de tijd op de 100m vlak en in de namiddag een 9de op de horden. Brent De Winter verteerde op de 800m de enorme tempowisselingen niet zo goed. Ook polsstok was bijzonder spannend. Na een mooi PR van Seppe Ceulemans en 6de plaats was het aan Thomas Van Nuffelen om zijn medailleambities waar te maken. Op 3m95 kwam hij geweldig onder druk want een concurrent ging er in zijn 1ste poging over, hoger dan Thomas' PR. Thomas bleef kalm en sprong sterk en er ook ineens over. Minuten later deed hij er nog een toetje bovenop: 4m00, zilver, want Jesse Sterckx, gecoached door grootvader, deed nog ruim hoger. Katinka Bassleer was goed mee in de achtervolgende groep op het leidersduo, maar moest die groep in de laatste ronde toch laten gaan om 9de te worden. Renée Bussels opende degelijk met 32m op speer, had dan 2 mindere pogingen en werd 10de. De dag waardig afsluiten deed Bloeme Peeters op de 1500m steeple. Ze ging goed van start en bepaalde bijna steeds het (hoge) tempo. In de laatste ronde probeerde iemand haar voorbij te steken, maar ze had nog wat in de tank en snelde naar goud in een schitterende 5'16".
foto's

10 MIJL BOOISCHOT
Hier  alvast de uitslag. De atleten van Gil Coeckelbergs deden het bijzonder goed op de 10 mijl zelf. Zowel de 1ste en 2de senior (Frederik op de Beeck), 1ste master (Jurgen Huybrechts) als 1ste vrouw (Els rens) trainen onder zijn deskundige leiding. 
VINCENT OP EYOF EN ELIEN OP BKVincent Laporte selecteerde zich met 2 prachtige speerworpen op onze aprilmeeting in Booischot voor deze jeugd olympische dagen. Samen met een select groep 1ste jaars scholieren trok hij naar Utrecht. Jammer genoeg had hij meer dan 2 maanden niet meer voluit mogen werpen en trainen, wegens een elleboogkwetsuur. Om dat er maar 11 deelnemers waren vielen de schiftingen weg en trad hij in de finale. Met 52m bleef hij wat onder zijn niveau en werd 9de, 1 meter te weinig ook voor 3 extra pogingen. Hij was zelf ook zeer ontgoocheld, maar zal achteraf toch tevreden kunnen terugblikken van de ervaring zelf temidden van de meest talentvolle jongeren van zijn jaar.
Ook Elien De Vocht had moeilijke voorbije maanden, waarbij de sprongen die zij in de winter deed er niet meer uitkwamen. Een goede stage in Frankrijk bracht haar aan het BK in het Boudewijnstadion. Zij sprong foutloos van 3m30 tot 3m60. De 3m70 lukte pas in de 3de poging, zodat zij nipt naast het podium viel, want een concurrente strandde even hoog maar met minder foutsprongen.
Proficiat allebei!
PK JEUGD TE TURNHOUT: MEGA-SUCCESMet 18 medailles, 3 sterke clubrecords kwamen we bijzonder sterk voor de dag in Turnhout.
3 atleten haalden zelfs dubbelgoud.
GOUD Milloen Sander discus  (clubrecord 30m68) & 60m horden  
Oost Morgan 60m & kogel (CR 9m88)
Laporte Morgan ver & 300m  (clubrecord in 44"13)
Ceulemans Vincent hockey 
 ZILVER 
Ceulemans Vincent 60m ; Gendarme Xana kogel 
Goormans Jolien kogel & discus ; Marien Svelte 60m horden ; Van den Dries Jef hoog  
 BRONS 
Gendarme Xana   ver ;Peeters Jannes ver  ; De Rijck Lola hoog; Naets Ilan 1000m ; Van den Dries Jef hockey 
Meer uitGebreid zie verslagjes. foto's
ANTWERPS JEUGDCRITERIUMMet enkele pisterecords en clubrecords werd er vooral bijzonder snel gelopen, maar de 2 tesamen was enkel weggelegd voor Jolien Goormans op de discus. Een bijzonder snel clubrecord liep Morgan Laporte, zij het met wat rugsteun van de strakke wind: 19"89 is alleszins indrukwekkend snel (en toch pas 2de). Die 2 samen met Lotte en Robin knalden ook onder de 43" op de aflossing, clubrecord alweer. Ook Morgan Oost maakte indruk, eerst als slotloopster van de winnende aflossing , daarna alleen op de 60m (2x stadionrecord, op de 60m afgepakt van ene Marjolein Lindemans, Belgische top nu). In de uitslag is nog veel te ontdekken, met bv een zuiver AVZK podium van onze pup jongens op hockey, met allen 43m, vrij straf toch, niet? En ook onze miniemen jongens liepen op de aflossing iedereen zuiver uit de wielen, in een onuitgegeven teamsamenstelling.uitslag
Op een meeting in Herentals sprong Thomas Van Nuffelen maar liefst 3m81 polsshoog. Bij de cadetten is dit 2de op Belgische ranking.


BK MASTERS MET BELGISCH RECORD ALS TOETJE
Gespreid over 2 dagen waren de masters in actie in Sint-Niklaas. Johny Boexstaens werd 65 dit jaar en de anderen zullen het geweten hebben. Hij schitterde op de 800m in een Belgisch record van 2'23". (zie www.val.be) Alfons Meuris heeft al  meer jaren op de teller. Op zaterdag won hij de 300m horden en werd 2de bij discus.Angelique Gillhaus werd mooi 2de op de 400m. Op dat nummer kwam Jurgen Van Lent een fractie tekort voor podium in een sterk bezette wedstrijd. Peter De Vocht heeft blijkbaar terug minder last van zijn rug, want liep al terug 16'21" (5000m) en won daarmee bij de M50. Ook Johny kan die afstand perfect aan: zijn 18'36" mag er best zijn. (sneller zelfs dan zijn M60 record van 4 jaar geleden!)
Uitslagen

PS ook het scholierenrecord 100m werd weeral door Ibich bijgesteld (12'97")
BEKER VAN VLAANDEREN MASTERS
Onze heren haalden heel wat punten binnen onder impuls van trainers Jurgen Van Lent (3de op 400m), Sven Marien (4de bij hoog en 6de bij 100m) en Gary Garner (5de bij kogel). Even stonden we zelfs 1ste, zij het met 3 clubs op luttele punten. Jos Derdin werd knap 3de bij speer en ontfutselde een clubrecord van Gary. Nieuwbakken master Jurgen Huybrechts werd 5de op de 1500m. Op de lange afstand waren Peter De Vocht en Bart Heylen onze puntenpakkers en ook Ivo Naets haalde er meer dan verwacht op het ver, zodat een mooie 3-de plaats op de tabellen kwam. O ja, in de aflossing werd een 6de plaats gehaald.
De vrouwen hadden een wat mindere start, maar Angelique Gillhaus dubbelde met heel wat puntjes op 100m en 800m (4de), al wordt de concurrentie er steeds jonger op. Renate Mols debuteerde zenuwachtig bij de kogel. Anja Crauwels deed het ver en de speer, waarbij dat laatste haar beter af ging vandaag. Karin Schoovaerts haalde 7 ptn bij 1500, evenveel als Goele Meulemans op de discus en Nancy De Vocht liep zoals haar man het langste loopnummer. Een 5de plaats was er voor Ilse De Veuster bij de lange spurt. De aflossing was een van hun betere nummers met rang 5. In de eindstand werden de dames 8ste.
foto'suitslagpunten
VLAAMSE KAMPIOENSCHAP HALVE MARATHON
In het nabije Nijlen, waar al sinds "mensenheugenis" een halve marathon wordt georganiseerd, kwamen een aantal van onze cubmakkers voortreffelijk voor de dag. Bij de vrouwen was Els Rens outstanding en werd zo Vlaams kampioen. Frederik Op De Beeck was 1ste senior en 3de in de wedstrijd. Marc De Cock was 3 de master bij de M45 en Stef Nevelsteen 2de M55-er. Beide deden voor het provinciaal kampioenschap 1 plaatsje beter.
OPEN MEETING MET PK STEEPLE
Gelukkig was het droog de uren voor onze wedstrijd in Booischot, zodat toch aardig wat volk de verplaatsing 
naar Sportcentrum De Lichten maakte. Zeer opvallend was de grote groep G-atleten: 30!
Uitschieters bij onze AVZK ateten waren zeker de springers met 3m71 polsstokhoog voor Thomas VanNuffelen en 1m88 hoog voor zowel Dries Poppelmonde als Jasper Verlinden. Britt Van Loock won de 100m en Katinka Bassleer soleerde op de 800m.Tegen de latere avond werd het veel frisser en nadien ook natter.
Op de provinciale kampioenschappen steeple won Bloeme Peeters op haar debuut op de 1500m.
Laat op de avond haasde Kristof Nevelsteen Els Rens naar een sterke 17'01" op de mixed 5000m.
Uitslag    

Elien De Vocht spaarde vrijdag haar beste krachten voor de dag nadien op de Vlaamse Kampioenschappen in Ninove. Zij haalde daar zilver in een seizoensbeste van 3m80.
PK MEERKAMP JEUGD: 5 MEDAILLES!
Op een kille en druilerige "lente"dag gingen we met een knap groepje AVZK atleten naar Mol om dit kampioenschap te betwisten. Met gemiddeld 60 deelnemers per groep en dan bijna eenderde van de medailles behalen is zowaar een huzarenstukje. Onze pupillen Morgan Oost en Sander Milloen haalden knap goud. Benjamins Xana Gendarme en Illan Naets zeer verdiend zilver en brons. Minieme Morgan Laporte haalde zilver in een clubrecordtotaal en ze deed er het record op de 80m (11"03) bovenop. Proficiat aan alle onze deelnemers!
BVV ALLE CATEGORIEËN
De vrouwen traden voor het eerst aan in 2de landelijke en trokken daarvoor naar Genk. Met een jonge ploeg, met als "ouderdomsdeken" kersvers Belgisch kampioene Els Rens, zou zich handhaven in die afdeling geen groot probleem zijn werd gedacht. En inderdaad in bijna alle proeven werd halfweg de groep geeindigd, zodat ook de eindscore een mooie 6de plaats was. Els won overtuigend haar wedstrijd 3000m en ook Ibich Smets won 2 keer haar spurtreeks op 100 en 200m, telkens 5de over-all. Lotte Van Oosterwyck en Jill Bogaerts deden nog 1 plaatsje beter bij hoog en discus. De dag werd mooi afgesloten met een 5de plaats op de aflossing in een nieuw clubrecord van 51"85. Heel wat foto's hier.
De mannen zouden in Lommel heel de dag strijden voor een top3 plaats. Met 16 ploegen was daar heel wat volk aan de slag in de 3de afdeling. Het begon sterk met 2 van onze masters: een 4de plaats voor Jurgen Van Lent op de 400m en zelfs een mooie 3de voor trainer Gary garner op de kogel. Wat later slingerde Gil Van Dyck zijn speer naar winst met 47m, terwijl we door springer Jasper Verlinden dit jaar ook heel wat sprintpunten sprokkelden. Dries Poppelmonde was niet echt tevreden met zijn 4de plaats en 1m80 hoog. In de langere nummers ging het iets minder dan gehoopt, met toch nog een 6de plaats voor ouderdomsdeken Peter De Vocht. Bij het verspringen verloor Vincent met 1 cm voor een 2de plaats (6m18 alweer), zodat we als 2de in de stand aan de estafetten konden starten, met 2 clubs echter op enkele puntjes. Die konden echter sterkere papieren voorleggen in deze estafette, zodat we toch tevreden als 4de in de eindstand huiswaarts keerden.foto's
BK 10000 TE DUFFEL: 2 KAMPIOENEN!
Els Rens werd schitterend Belgisch kampioen na een sprint met 2. Verslag en foto zie www.val.be.
Bij de masters M50 won Peter De Vocht met veel ruimere voorsprong en Staf Nevelsteen kon een bronzen plak halen.
BVV WEEKEND CAD-SCHOLDat de jongens  het met slechts 4 scholieren niet onder markt zouden hebben om in 2de te blijven, wisten we op voorhand. Gelukkig wilden enkele minder-actieve atleten meedoen in Merksem (bedankt Dries en Floris) om kostbare punten te sprokkelen. Ook hier leek het niveau bij de cadetten weer hoger dan bij de scholieren (relatief gezien uiteraard) en ook hoger dan vorig jaar. Zo liep bv Thomas Van Nuffelen 3" rapper dan vorig jaar op de 300m horden en haalde toch minder punten. Hetzelfde fenomeen zagen we bij hoog en ver, waar Jens Van Bael een dik PR sprong bij ver.  In de werpnummers konden Robbe Wouters en Seppe Ceulemans heel wat punten rapen, met 4de en 5de plaatsen bij kogel en discus. Thomas werd zelfs mooi 3de bij de speer, waar Vincent Laporte voor moest passen wegens elleboogkwetsuur. Maar hij is all-round en kon 3de worden bij ver (6m07) en zelfs ietwat verrassend 2de bij 400 in 55"40. Wat echter gezegd van onze 2 afstandslopers in actie: zowel Obry Naets als Arnout Haemels dubbelden 800m en 1500m, telkens middenin het pak, met een mooi PR en 5de in 4'54" voor Obry in zijn 2de koers! Ook in de aflossingen werden de stokjes veilig rond gebracht en er kwam zo een 10de plaats tevoorschijn, met nog enige marge toch op de 2 dalers. Proficiat allemaal!
De meisjes traden voor de eerste keer ooit aan in 2de klasse en strijden voor het behoud was dan ook de opdracht in een reeks met vooral zeer sterke cadetten, temeer daar onze ploeg grotendeels uit eerstejaars bestond. In een zonovergoten Mol met (te)veel (rug)wind kwamen toch heel wat mooie prestaties uit de bus, maar zo'n wedstrijd is vooral een teamgebeuren waarbij elk puntje kan tellen. Bij de 2de tussenstand stonden we zelfs laatste, maar door sterke prestaties van Katinka Bassleer (CR 1500 en 2), Renée Bussels, ook 2de bij speer en Lore Vandenhove 2de bij ver en 3de bij hoog, stonden we ineens wat onverwacht op plaats 6, met veel clubs op een kluitje bijeen. Nadien sprokkelden Bloeme Peeters (na 300 horden, nog een sterke 400 gelopen) en Britt Van Loock elk 8 punten. Met een 3de plaats van Ibich Smets op de 400 zag het er al beter uit en was het vooral zaak van in de aflossingen aan te komen. Onze scholieren meisjes deden veel meer: Lore, Renée, Ibich en Olivia liepen clubrecord in 52"49 (4de) en de cadetten brachten de stok feilloos binnen. Na wat wachten kwam plaats 8 uit de bus en was het tijd voor foto's en een lekker broodje.

PK TE MERKSEM EN LIER: MOOIE MEDAILLEOOGSTVoor de atleten vanaf cadetten stond de eerste grote afspraak in de kalender aangestipt. Mooie prestaties en heel wat PR's gingen voor de bijl. In het kille Merksem. verraste Katinka Bassleer  met een duik onder de 5' op haar 1500 debuut en knappe sprintwinst. Els Rens en Jasper Verlinden waren iets minder een verrassing met winst op 3000m en hoog. Renée Bussels deed weer een meter bij haar speer clubrecord en werd 2de. Pechvogel van de dag was Bloeme Peeters op de 300m horden. Haar reekswinst was goed voor brons, maar omdat er geen tijden waren, moest ze herlopen en toen werd ze 2de in de reeks. Op zondag in Lier was het heel wat aangenamer weer.Bij polsstok kwamen er  3 medailles uit de bus. Elien De Vocht  won bij de juniors en Bloeme Peeters   bij de cadetten, waar  Thomas Van Nuffelen mooi 2de werd. Ook speer was weer goed voor 2 medailles: Vincent Laporte's speer ging 54m ver, terwijl bij de juniors Gil Van Dyck won met PR van 49m. Op het hoog ging Lotte Van Oosterwyck naar zilver met 1m58 (cadetten) en haalde Hanne Van Hoogten juniorengoud, CR van 1m56. Op ver ging Vincent met 6m10 naar brons en tenslotte won Iill Bogaerts brons bij discus met een worp over de 30m (CR).
SUBLIEME DUBBELSLAG: JONGENS & MEISJES IN FINALE 
Die van Daring Leuven, Vilvoorde en Roba zijn er nog niet goed van, maar de inzet en klasse van onze meiden was overweldigend. Winst met een grote voorsprong, die vanaf de eerste proef werd opgebouwd. Een geweldig collectief om trots op te zijn: en dat met amper 6 pupillen en 6 miniemen. Morgan Oost verbeterde 2 clubrecords: kogel en 60m.  Foto'sDe jongens waren enorm gedreven door dit voorbeeld: de PR's knalden in Lier langs alle kanten. De wedstrijd voor de eerste plaats was veel spannender, maar 2 aflossingsoverwinningen leidden hier ook tot 12 punten voorsprong. In de breedte werd hier nog sterker gepresteerd met op meerdere nummers 2 blauwhemden in de top 3.
Zet al maar in je agenda: zaterdag 14 september: grote Vlaamse finale! Foto's
MEETING 14 APRIL: VINCENT LAPORTE NAAR EYOF
Met zijn openingsworp speerwerpen haalde Vincent heel nipt het minimum, maar in zijn 2de worp deed hij er nog wat bij: 64m10. Uiteraard fantastisch clubrecord. Ook bij de meisjes kwam er voor Renée Bussels een sterk clubrecord uit de werparm. Alle 5 clubrecords tot nu toe waren werprecords: ook Anja Grauwels en Jill Bogaerts deden er heel wat bij. Op de spurt enkele supertijden, maar bijna alles met teveel wind. Zo liep Ibich Smet onder de grens van de 13", maar ze zal dit dus nog eens moeten doen doen om het officieel te maken. Ook Bloeme Peeters maakte al indruk op haar 800m.
Uitslagfoto's
Uitslag oefenwedstrijd jeugd
foto's van onze eerste trainingsdag, en van de 2de
BK MASTERS
Met dit crosskampioenschap valt het doek over het winterseizoen. Peter De Vocht won in Rotselaar met redelijk wat voorsprong. En laat de lente nu maar rap beginnen!
BK CROSS EN BK INDOOR

Het winterseizoen loopt op zijn einde, maar de winter geeft zich nog niet gewonnen. Bij de opwarming hadden we al na enkele meters ijsvoeten, en de zoektocht naar een plekje om deftig op te warmen was niet eenvoudig.
De benjamins meisjes liepen naar een mooie 15de plaats en kwamen zoals de meeste benajmins verkleumd van de kou aan. De meeste andere van onze jeugdatleetjes kwam mooi midden in het pak aan. Jolien Goormans werd 16de. Ons cadettenmeisjes duo Katinka Bassleer en Bloeme Peeters horen echt wel bij de besten van het land. Het weer en zware parcours was op maat gesneden van Katinka. Ongeveer halfweg plaatste ze een enorme versnelling en neimand kon mee. Ze won schitterend en ook Bloeme haalde een knappe 7de plaats. Na de Vlaamse titel van Bloeme, een unieke prestatie! Bedankt alle atleten voor jullie inspanning (en familie Naets voor het meebrengen van de tent).
foto's 
Een dag eerder in een wat warmere zaal won de mama van Katinka, Angelique Gillhaus zonder diep te moeten gaan de Belgische titel op de 400m W45. Peter De Vocht werd er 2de op de 1500m bij de M50.
1 jeugdindoormeeting en het BK masters cross resten nu nog deze winter.
BK INDOOR VOOR JUNIORS EN CADETTEN&SCHOLIEREN
Met 5 medailles en 3 clubrecords mocht onze delegatie met opgeheven hoofd de Gentse topsporthal verlaten. Eerste vermelding gaat naar Bloeme Peeters die als eerstejaars met 2 bronzen plakken huiswaarts keerde. Zij deed dat op de unieke combinatie 800m (clubrecord) en polsstok. Ook op de polsstok een glansprestatie van Thomas Van Nuffelen. Hij verbeterde zijn eigen clubrecord met maar liefst 15cm en haalde zilver (3m75). Van achter de PC dachten we even dat ook Lotte Van Oosterwyck een medaille haalde, maar 1 atlete stond toen nog niet op het bord. Alleszins plek 4 met nieuw clubrecord van 1m59 (AC indoor en telt ook voor outdoor) is knap. 
De juniors streden een dag eerder. De juryleden kamen er niet goed uit, maar Dries Poppelmonde mocht brons op het podium afhalen. Jasper verlinden sprong even hoog (1m85), maar werd 4de wegens meer foutsprongen. Tenslotte haalde Elien De Vocht mooi zilver (3m85) tegen haar eeuwige concurrente (sinds miniemen al) Margaux Quirin. (uitgebreider hoogspring verslag op link rechts).
INDOORGEWELDHet sterke vrouwelijke geslacht liet 't een en ander zien in Gent. Liefst 5 clubrecords schudden ze uit armen en benen. Morgan Oost (pup) nam er 2 voor haar rekening:60m (8"91) en kogel, net zoals Ibich Smets (schol): 60 (8"19) en 300m (44"). Morgan Laporte (min) vlamde de 150m in 21"25 en miste het CR op de 60m met 1 honderste. Elien De Vocht presteert zeer regelmatig op 3m90, maar een uitschieter waar ze op hoopt boven de 4m zit er nog niet in. Haar jaargenote en grote concurrente zette vandaag het BR weer hoger (tot 4m05). Maar liefst 6 pupillen en miniemen liepen bv de 60m binnen de 9" en 4 van hen zelfs binnen 8"80, waaronder 2 nieuwe atleten, voor wie het de eerste pistewestrijd was voor onze club: Stef Coremans en Arnaud Tshimanga. We zullen weer mooie aflossingsteams kunnen maken komende zomer! foto's
Een dag later in Hoboken verbeterde Sander Milloen al zijn derde clubrecord van deze winter: de kogel landde 9m81 ver.
CROSSCUP HULSHOUT
Ver moesten we niet rijden voor de crosscup in buurgemeente Hulshout. Voor het eerst telde deze wedstrijd ook als Vlaams kampioenschap (vanaf cadetten). Bij de jeugd kwamen we zeer goed uit de verf. Bij de benjamins een knappe overwinning voor Illan Naets. Ook Milan Sanders zat heel vooraan als 5de, een plaats die ook Morgan Oost haalde. Nog bij de pupillen liep Simon Derdin een goed ingedeelde koers. In de laatste 300m rukte hij op van plaats 5 naar plaats 1. Jolien Goormans moest zich pas in de laatste meters gewonnen geven en werd dus 2de. Tibo Coremans liep verdienstelijk naar plaats 4. Onze 2 talentjes bij de cadetten meisjes streden mee voor de winst, zeker omdat de Vlaamse titels per jaartal werden uitgedeeld. Tot onze vreugde mochten ze beide op het podium: Katinka Bassleer haalde zilver en Bloeme Peeters mocht als winnares de Vlaamse trui omgorden. (zie podium)  Bij de masters vrouwen liep Angelique een mooie koers en werd 8ste.
PK CROSS TE BORSBEEK
Met 92 deelnemers was onze club daar de op 1 na grootste club aanwezig. Voor de middag was het nog best een aangenaam loopweertje, maar in de namiddag werd het steeds guurder door de wind en regen. Zij keerden terug met 4 keer goud, 2x zilver en 2x brons. Het goud van Els Rens, Peter De Vocht en Katinka Bassleer was niet echt onverwacht, want zij wonnen samen nu al 99 crossen. Voor miniem Jolien Goormans was het een eerste maar zeer mooie overwinning. Benjamin Illan Naets werd 2de en Nele Milloen mooi 3de. Bij de masters haalde Rudy Van Opstal zilver bij de M60 en Marcel van Bijlen werd 3de bij de M55. 
foto's 
CROSS HERENTALS
De organiserende club was niet zo blij met de sneeuwinvasie van zondagmorgen, want in plaats van 1 van de grootste crossen van het land met vorig jaar 1207 deelnemers, waren er nu minder dan 500. Ook van onze club waren we met een pak minder. Bij de benjamins liep Illan Naets naar 2de plek. Bij de pupillen ging Simon Derdin diep om een mooie 3de plaats te halen. Morgan Oost viel nipt naast het podium. Bij de miniemen meisjes hadden we er 2 die mee waren in de kopgroep. Jolien Goormans werd na een spannende en nipte spurt voor zilver mooi 2de. Morgan Laporte werd 4de in deze reeks. Katinka Bassleer maakte mee de koers bij de cadetten, maar moest na een tevergeefse aanvalspoging op 250m van de meet, in de spurt het onderspit delven en werd 3de. In mijn voorbeschouwing met trainer Gil dacht hij Els Rens weinig winstkansen toe, want tegenstander Kim Bosmans was heel sterk op dreef wist hij. Toch haalde Els haar 6de seizoenswinst binnen, met zelfs bijna 20 sekonden voorsprong.
VLAAMS INDOOR VOOR CADETTEN EN SCHOLIERENMet 3 medailles en 3 clubrecords (of 4?) kwam onze delegatie met een mooie oogst huiswaarts. Vroeg in de ochtend verbeterde Bloeme Peeters zich tot 3m15 met de polsstok en een mooie zilveren plak erbovenop. Ook Thomas Van Nuffelen zocht hoge hoogtes op. De cadet verbeterde zijn eigen clubrecord tot 3m60, werd 3de.  Lotte Van Oosterwyck haalde een mooie bronzen hoogspringplak. Onze scholieren meisjes waren snel. Lore te snel, want valse start. Ibich Smets verbeterde haar clubrecord met een halve seconde op 60m horden, wat een enorme verbetering is. Zij viel nipt naast de finale. Ook Olivia Daems was uitermate tevreden, vooral dan over haar 200. Met 27"33 liep zij allersnelste ooit als AVZK vrouw indoor.

STRIJD OP VELE FRONTEN
Een aantal polsstokkers trokken zuidwaarts diep Frankrijk in en kwamen tevreden terug met alle 4 een nieuw PR op zak. Voor Elien De Vocht komt dit nu op 3m93, weer een stapje dichter bij de magische 4. Thomas Van Nuffelen sprong CR met 3m53. Enkelen trokken westwaarts naar Gent met oa snelle 60m tijden voor Morgan Oost (9"00 CR) en Ibich Smet (9"28). Meer oostwaarts trokken enkele springers: in Mol sprong Lotte Van Oosterwyck maar liefst 1m58 clubrecord alle categorieën. Jasper sprong ook zijn beste ooit: 1m89. Noordwaarts ligt Hoboken: enkelen zochten daar de warmte en PR's op. De grootste groep was actief in het nabije Betekom. Simon Derdin won zijn 2de en Emma Goris haar 1ste cross ooit. Aan het andere einde van de wedstrijd won Peter De Vocht zijn 56ste cross (als AVZK'er). Ook nieuws was dat Els Rens voor het eerst deze winter niet won: met Sigrid Vandenbempt had ze een (te) sterke tegenstandster.  foto's
PK INDOOR: 6 KEER WINST
Met maar liefst 33 ingeschreven proeven trok een mooie delegatie naar Gent. Zij keerden huiswaarts met 6 keer goud, 5x zilver en 5x brons. Verrassing van de dag was trainer Sven Mariën die de 60m won bij de masters in een toch wel scherpe 7"65, clubrecord (CR). Elien de Vocht won het polsstok als juniore (CR) nu en bij de cadetten krijgt ze opvolging van Bloeme Peeters. Vincent Laporte bulkt van talent en kracht: zonder specifieke training won hij makkelijk het verspringen en Dries Poppelmonde was 1 van de 5 hoogspringers met een medaille, maar de enige met goud (al sprong Jasper even hoog, maar met meer foutsprongen). Brent de Winter won de 800m (schol) in een CR van 2'04". Andere clubrecords waren er van Lore Vandenhove (1m56 hoog), Ibich Smets op horden en hinkstap (9m99 :-) , Bloeme op de 800m, Hanne op hoog junioren.
Alle medailles onder verslagjes en foto's hier.
CROSS BOOISCHOT

Foto's alvast hier en ook de uitslag
Heel wat volk op onze terreinen. Het weer viel redelijk mee: een klein beetje regen, wel vrij donker , maar niet al te koud. Tegenstand was er genoeg voor onze atleten en de reeksen waren goed bezet. Podiumplaatsen waren er bij de jeugdreeksen voor Illan Naets, Nele Milloen en Jolien Goormans. Bij de cadetten liep Bloeme Peeters meer dan 1 ronde op 1 spike, maar haalde toch mooi brons. Op de eerste overwinning bleef het echter lang wachten, maar met Els Rens aan de start hoopten we daar wel op bij de seniors vrouwen. Zij moest vrij diep gaan, maar haalde een verdiende overwinning. Dit voorbeeld inspireerde ook Peter De Vocht tot een sterk nummer bij de masters +50. Bij de senioren heren won ex-AVZK atleet Wesley De Kerpel.  Meer later onder verslagjes.CROSS MECHELEN
2 mooie overwinningen van Bloeme en Els Rens. daarnaast nog zilver van Jolien Goorans en Senne van den Schoor. Brons voor Illan Naets en Jurgen huybrechts. Onze jeugd was alvast massaal op de afspraak.